YHTEYSTIEDOT

Ota meihin yhteyttä

Lämpömaailma®

Puhelin
0400 2424 27

Sähköposti
info@lampomaailma.fi

WhatsApp
wa.me/358400242427

Sosiaalinen media
facebook.com/lampomaailma
instagram.com/lampomaailma

Noutovaraston osoite
Martinsyrjäntie 15, 05810 Hyvinkää
(Noutoaika on sovittava aina ennakkoon) 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

1. Mikä on SCOP?

SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) luku kertoo koko lämmityskauden hyötysuhteen, eli vuosihyötysuhteen. Mitä korkeampi luku on, niin sitä energiataloudellisempi lämmitys käytössä laite on. Esim. SCOP 5,0 tarkoittaa sitä, kun lämpöpumppu on kuluttanut 1 kW sähköä, niin lämpöenergiaa on saatu keskimäärin 5,0kW.

2. Mikä on SEER?

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) luku on jäähdytyksen kylmäkerroin. Mitä korkeampi luku on, niin sitä energiataloudellisempi jäähdytys käytössä laite on. Esim. SEER 7,0 tarkoittaa, että jos lämpöpumppuun syötetään 1 kW sähköä, niin jäähdytysteho on 7,0kW.

3. Mitä tarkoittaa inverter lämpöpumppu?

Inverter tekniikka tarkoittaa lämpöpumpun kompressorin nopeusohjausta. Inverter tekniikan ansiosta toiminta mukautetaan tarkasti tarpeeseen sopivaksi, joka nostaa tehokkuutta ja vähentää energiankulutusta.

4. Saako lämpöpumpun asennuksesta kotitalousvähennyksen?

Kotitalousvähennystä saat kotitalousvähennykseen oikeuttavasta asennustyön osuudesta. Se hyvitetään sinulle henkilökohtaisessa verotuksessa.

5. Kannattaako ilmalämpöpumppu viilennykseen?

Ilmalämpöpumppu on ylivoimaisesti tehokkain viilennyslaite, joka toimii luotettavasti ja hiljaisesti myös kovimmilla helteillä. Laadukas ilmalämpöpumppu pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa.

6. Kannattaako ilmavesi- ja ilmalämpöpumppu suojakoteloida?

Ilmavesi- ja ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköt eivät kaipaa suojaa. On lähinnä kosmeettinen etu. Liian tiheä ulkonäkösyistä asennettu säleikkö heikentää pumpun toimintaa estämällä vapaan ilmankulun. Ulkoyksikkö on suunniteltu kestämään ulkoilmaa.

7. Mitä eroa on ilmalämpöpumpulla ja Ilmavesilämpöpumpulla?

Ilmavesilämpöpumppu lämmittää vedet kotisi patteriverkostoon ja saat siitä lämpimän käyttöveden, kun taas ilmalämpöpumppu lämmittää tai viilentää kotisi huoneilman. Eli toinen antaa lämpöä pattereihin/lattiakiertoon ja toinen lämmittää tai viilentää kotisi ilmaa.

8. Kauanko ilmavesilämpöpumpun asennus kestää?

Asennustapa ja paikka vaikuttavat asennuksen kestoon. Pientalojen lämpöpumppu asennukset kestävät tyypillisesti parista päivästä viikkoon. Riippuen aina kohteesta.

9. Paljonko ilmavesilämpöpumppu säästää?

Laadukas oikein mitoitettu ja asennettu ilma-vesilämpöpumppu säästää lämmityskustannuksia 50–70 prosenttia suorasähkö- ja öljylämmitykseen verrattuna.

10. Kuinka syvälle täytyy porata, jotta maalämpö voidaan asentaa?

Porausreiän syvyys määrittyy sen mukaan, kuinka paljon energiaa lämpöpumppu tarvitsee lämmittääkseen talosi. Mitä enemmän maalämpöä tarvitaan, sitä syvempi porausreiän tulee olla. Etäisyys maaperän ja kallion välillä vaikuttaa myös porausreiän syvyyteen. Ensin täytyy porata maakerroksen läpi. Tämä osa porausreiästä vuorataan teräksellä.

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme.